Wie is Bureau LeonArt?

Bureau LeonArt staat al ruim 30 jaar onder leiding van kunsthistoricus drs. Léon Daemen.
Na enkele jaren gewerkt te hebben als onderwijzer begon ik een studie aan de kunstacademie te Maastricht om vervolgens kunstgeschiedenis te studeren aan de Universiteit van Utrecht. Hoewel ik sinds 1989 al cursussen verzorg voor diverse culturele instellingen en volksuniversiteiten, ben ik na mijn afstuderen in 1992 voornamelijk werkzaam in mijn eigen onderneming.
Mijn onderwijskundige achtergrond en het jarenlang lesgeven in de kunstgeschiedenis hebben ertoe geleid dat ik mezelf als een allround kunsthistoricus mag beschouwen die op een goede, didactische wijze de essentie kan overbrengen op het publiek. In de loop van de jaren heb ik allerlei cycli ontwikkeld over diverse stromingen, onderwerpen en kunstenaars, vanaf de Egyptische kunst tot en met de moderne kunst.
De laatste jaren geef ik voornamelijk lezingen over spraakmakende tentoonstellingen die in ons land zijn te zien. Deze zijn zowel bestemd voor bezoekers van de expositie alsook geïnteresseerden in de kunst in het algemeen. De lezingen duren 2 uur inclusief een korte pauze.