banner lissabon

Zesdaagse kunstreis naar Lissabon en Sintra
van 22 t/m 27 september en 6 t/m 11 oktober 2021

>>> download deze informatie + aanmeldingsformulier <<<

Deze veelzijdige en gezellige stad is de laatste jaren erg populair, en dat is begrijpelijk, want Lissabon heeft veel te bieden. Bij de aardbeving van 1755 werd een deel van het historische stadscentrum volledig verwoest en opnieuw opgebouwd. Deze wijk, de Baixa, ligt tussen twee heuvels, heeft kaarsrechte straten, maar ook fraaie pleinen, parken en brede, met bomen omzoomde boulevards. Ten westen van de Baixa ligt tegen een heuvel de wijk Chiado, een van de meest geliefde wijken van de stad met musea, theaters, historische winkels en cafés. Ten oosten van de Baixa ligt de wijk Alfama, het middeleeuwse deel van Lissabon dat bij de aardbeving gespaard bleef. Het kasteel van Sint-Joris ligt in het centrum van dit fascinerende gebied, gekenmerkt door een wirwar van straatjes, prachtige panorama’s en schitterende kerken, zoals de Sé, de kathedraal.

Gezien de hoogteverschillen in de stad is een redelijke mobiliteit voor deze reis vereist! U kunt natuurlijk altijd de stadswandelingen (deels) overslaan.

internet Straatje Lissabon eigen foto

Pleintje Lissabon eigen foto plein interneet

Woensdag 22 september, 6 oktober
Om 14.40u. vliegen we vanaf Schiphol naar de luchthaven van Lissabon. Na aankomst, rond 16.45u., worden we met een bus naar ons hotel gebracht.
’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid gaan dineren maar uiteraard zoek ik ook nu weer leuke restaurants uit waar we kunnen gaan eten.

Donderdag 23 september, 7 oktober
In de ochtend maken we met de bus en onder leiding van een lokale gids een tour door de stad en haar omgeving. We bezoeken o.a. het futuristische station Gare do Oriente van de architect Santiago Calatrava, de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos (Monument van de Ontdekkingen).
’s Middags brengen we een bezoek aan het beroemde Gulbenkian Museum* dat de collectie beheert van de Armeense oliebaron Calouste Gulbenkian (1869-1955). Hij verzamelde voorwerpen uit het oude Egypte, Griekenland en Rome, Oosterse en Europese kunst (o.a. schilderijen van Ghirlandaio, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Manet, Renoir en Degas). Een zaal is gewijd aan het werk van René Lalique (1860-1945), de beroemdste ontwerper van glaskunst en juwelen uit de periode van de art nouveau en art deco.
(In de met een * aangegeven locaties verzorg ik zelf de rondleiding)

>>> download deze informatie + aanmeldingsformulier <<<

Torre de Belem internet

Vrijdag 24 september, 8 oktober
’s Ochtends gaan we naar Belém waar we het beroemde Mosteiro dos Jerónimos* bezoeken dat sinds 1983 op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Dit hiëronymietenklooster is het mooiste gebouw van de stad en staat symbool voor de Gouden Eeuw van Portugal (16e eeuw). In de kerk* staat de tombe van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.
Na de lunch bezoeken we het Museu Nacional de Arte Antiga*. Dit eerste grote kunstmuseum van Portugal is gehuisvest in een oud paleis. Het zwaartepunt van de collectie is Portugese kunst, maar hier hangt ook een van de beroemdste werken van Jeroen Bosch: De verzoeking van de H. Antonius.

Zaterdag 25 september, 9 oktober
Vandaag gaan we uitgebreid het middeleeuwse Lissabon verkennen. Een lokale gids leidt ons door de nauwe straatjes van Alfama. We eindigen bij de Sé, de kathedraal waar we de kooromgang* bezoeken en na een klim van 45 trappen in de schatkamer* van de kerk komen. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht over de haven en het middenschip van de kerk.
De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid bv in het voormalige clarissenklooster het Museu Nacional do Azulejo bezoeken (het nationale tegelmuseum) of het Castelo de São Jorge. Maar misschien wilt u wel even niets en genieten op een van de vele gezellige terrassen.

>>> download deze informatie + aanmeldingsformulier <<<

Jeronimosklooster eigen foto

Zondag 26 september, 10 oktober
Vandaag verkennen we de andere wijken van de stad: Chiado en Baixa. In Chiado bevindt zich de beroemde Elevador de Santa Justa, de lift die door een leerling van Gustave Eiffel werd geconstrueerd om de hoogteverschillen tussen twee verschillende stadsdelen te overbruggen. We slenteren door gezellige straten, bezoeken enkele fraaie kerken en tussendoor rusten we uit voor koffie en lunch.

Maandag 27 september, 11 oktober
Op deze laatste dag maken we een excursie naar Sintra. In en rondom dit stadje staan verschillende prachtige paleizen en forten. Hier bezoeken we het beroemde Palacio de Pena*. Door de paleistuin wandelen we via een vrij steile weg in ca. 15 min. naar boven om dit voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie te bezoeken. Het 19e eeuwse gebouw is een samenstelling van verschillende stijlen, zoals Moors, neoromaans en neogotiek en staat sinds 1995 op de Unesco werelderfgoedlijst. Aansluitend brengt de bus ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

>>> download deze informatie + aanmeldingsformulier <<<

Sintra internet

(Eventuele wijzigingen in het programma zijn mogelijk.)

De kosten van deze reis bedragen € 1339,-. Eenpersoonskamertoeslag: € 299,-
Maximaal 22 deelnemers, minimaal 18
(** Deze reissom geldt in mei 2021, maar is afhankelijk is van de vluchtprijs op het moment dat u uw reis vastlegt. Mocht de vluchtprijs hoger uitvallen (en daardoor uw reissom) dan zullen we u daar uiteraard van tevoren over informeren en is het aan u of de reis wenst vast te leggen)

De prijs is inclusief:
* Vlucht met Vueling Amsterdam-Lissabon v.v.
* hand- en ruimbagage (max 10 en 25 kg)
* Luchthavenbelasting
* transfer per bus van en naar het hotel
* grand tour per bus door het centrum en de omgeving van Lissabon
* verblijf in het luxe viersterren Inspira Santa Marta in het centrum van de stad op basis van logies en ontbijt
* lunch op de laatste dag
* entrees en rondleidingen in de bovenstaande musea die met een * zijn gemerkt
* openbaarvervoerbewijs voor dag 2 t/m 5
* deskundige kunsthistorische en reisbegeleiding door drs. Léon Daemen
* gebruik van een audiosysteem zowel in musea als tijdens de stadswandelingen

Exclusief:
* Persoonlijke uitgaven
* Lunches en diners
* reis- en annuleringsverzekering

>>> download deze informatie + aanmeldingsformulier <<<

Hotel Inspira Santa Marta **** is een gecertificeerd eco-hotel en ligt op een toplocatie in Lissabon: op 80 meter van de Avenida da Liberdade en op 300 meter van het Marques de Pombal-plein. Het hotel beschikt over een spa- en wellnesscentrum. De luxe kamers zijn stijlvol ingericht en standaard voorzien van een flatscreen-tv, gratis WiFi en een Nespresso-apparaat. De Urban Bar met een gezellige open haard en een retro interieur heeft een uitgebreide cocktailkaart.

Hotel Inspira Santa Marta

Kunstreis Lissabon & Sintra 2021

Calatrava 1

Zesdaagse kunstreis naar Lissabon en Sintra van 22 t/m 27 september en 6 t/m 11 oktober 2021 lees verder

facebook logo klein
blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Like ons op Facebook