banner wenen

Vijfdaagse kunstreis naar Wenen

2 t/m 6 september en 15 t/m 19 september 2019: VOL GEBOEKT
Wilt u op de wachtlijst komen te staan? U kunt zich hier aanmelden.

Download hier de reisinformatie + inschrijfformulier

Wenen is één van de mooiste en meest romantische steden ter wereld met tal van monumenten, paleizen, concertzalen en kerken. Het is niet alleen de stad van de Habsburgers, bekende componisten als Strauss en Mozart maar tevens een centrum van de Barok en de Jugendstil.

Maandag 2 en zondag 15 september
Na aankomst op het vliegveld van Wenen (ca. 12.05u.) worden we per bus naar het centrum van de stad gebracht voor een uitgebreide broodlunch (inbegrepen). Aansluitend maken we onder leiding van een lokale gids een eerste kennismaking met Wenen en haar omgeving. Na het inchecken in ons hotel starten we met een kleine stadswandeling langs het Parlament, het Rathaus en de Universität. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid gaan dineren maar voor alle avonden geldt dat we ook als (deel-) groep ergens kunnen gaan eten.

Dinsdag 3 en maandag 16 september
Deze dag staat in het teken van de Barok. Na het ontbijt bezoeken we Schloss Schönbrunn, het favoriete paleis van keizerin Maria Theresia en haar opvolgers. Zelfs Napoleon heeft er een tijdje gewoond. Van de in totaal 1441 vertrekken zijn er in de Grand Tour 40 te bezichtigen en deze geven ons een prima beeld van de keizerlijke pracht en praal. Het paleis is omgeven door prachtige barokke tuinen waar we even zullen verblijven om weer op adem te komen en alle het mooie te verwerken. (U krijgt hier een audiotour van het museum)
Na de lunch starten we met een stadswandeling in het centrum van Wenen. We bewonderen de Stephansdom, het belangrijkste laatgotische bouwwerk van Oostenrijk en vervolgen onze tocht langs de prachtige barokke huizen om uit te komen bij de Pestzuil, die door keizer Leopold I werd opgericht ter herinnering aan de pestepidemie van 1679.
Tot slot dalen we af in de onderaardse gewelven van de kapucijnenkerk: de Kaisergruft. Hier werden sinds 1632 alle Habsburgse heersers en hun verwanten begraven, waaronder de in 1914 te Sarajevo vermoordde troonopvolger Franz Ferdinand en zijn echtgenote. Het merendeel van de kostbare, metalen sarcofagen is op een sublieme manier van allerlei symbolische versieringen voorzien.

Woensdag 4 en dinsdag 17 september
Vandaag beginnen we in het Kunsthistorisches Museum. Dit museum staat wat betreft zijn collectie op één lijn met musea als het Louvre, het Prado en de National Gallery in Londen, oftewel: wereldformaat! Het bezit o.a. één van de grootste collecties van Pieter Brueghel de Oude, o.a. De Kinderspelen, De strijd tussen carnaval en vasten en De Boerenbruiloft. Uiteraard komen ook alle andere hoogtepunten in twee rondleidingen uitgebreid aan bod.
Na de lunch maken we weer een stadswandeling en bezoeken we o.a. de Carolus Borromeus-kirche, beter bekend als de Karlskirche, die geldt als het belangrijkste sacrale barokke gebouw in Wenen.

Donderdag 5 en woensdag 18 september
Vandaag beginnen we met het Belvedère, een ‘must’ voor iedereen die deze stad bezoekt. Dit voormalige zomerpaleis van vorst Eugenius bestaat uit twee delen: het Obere Belvèdere, hoog op de heuvel gelegen, en het Untere Belvèdere. We bezoeken het Belvedère echter niet alleen om zijn mooie architectuur. Ons hoofddoel is de fraaie schilderijencollectie van de Oostenrijkse Galerie. Het Obere Belvèdere herbergt nl. één van de mooiste collecties van de Jugendstil: werken van Klimt (o.a. de wereldberoemde Kus), Schiele en Kokoschka. Daarnaast bevinden zich hier schilderijen van Van Gogh, Monet, Renoir, Munch en Kirchner en een zeer uitgebreide collectie uit de Biedermeiertijd.
’s Middags vervolgen we onze tocht met een bezoek aan enkele belangrijke gebouwen in de stad: de Secession met het beroemde Beethovenfries van Klimt, de Postsparkasse van Adolf Loos en het Hundertwasserhaus (exterieur).

Vrijdag 6 en donderdag 19 september
De laatste dag heeft u in de ochtend vrij om op eigen gelegenheid nog een museum of de Hofburg te bezoeken of te gaan winkelen.
’s Middags sluiten we af met een ander museum van wereldformaat: het Albertina. Naast een fantastische grafische collectie en de prachtige stijlkamers herbergt dit museum een geweldige collectie moderne kunst, waaronder werken van o.a. Monet, Modigliani, Munch, Chagall, Picasso, Kiefer en Richter.

Download hier de reisinformatie + inschrijfformulier

Reisinformatie

Om 17.00u vertrekken we met de bus naar het vliegveld om rond 20.05 te terugvlucht naar Nederland te ondernemen. De verwachte aankomsttijd op Schiphol is 22.00u.
(wijzigingen in het programma en de vluchttijden zijn mogelijk)

De prijs voor deze reis bedraagt € 1098 p.p..
Toeslag 1-persoonskamer: € 189

Deze prijs is inclusief:
- Retourvlucht met Austrian Airlines Amsterdam-Wenen
- 20kg ruimbagage p.p.
- Luchthavenbelasting
- transfer luchthaven-hotel v.v.
- op de eerste dag een kennismakingstour per bus door Wenen onder leiding van een deskundige gids
- verblijf in het viersterren hotel Josefshof op basis van logies en een uitgebreid ontbijt-buffet
- lunch op de dag van aankomst
- openbaarvervoerskaarten
- alle entrees van de in het programma opgenomen bezienswaardigheden
- deskundige kunsthistorische en reisbegeleiding door drs. Léon Daemen

Exclusief:
- Persoonlijke uitgaven
- Lunches en diners
- reisververzekering

Download hier de reisinformatie + inschrijfformulier

Vijfdaagse kunstreis naar Wenen
2 t/m 6 september en 15 t/m 19 september 2019: VOL GEBOEKT
Wilt u op de wachtlijst komen te staan? U kunt zich hier aanmelden.