banner lissabon

Vijfdaagse kunstreis Lissabon & Sintra

In het najaar van 2020 staan deze twee bijzondere Portugese steden op het programma. De aardbeving en daaropvolgende tsunami in 1755 hebben een deel van het oude Lissabon verwoest, maar de oude middeleeuwse wijk met zijn romaans-gotische kathedraal bleef grotendeels intact. In feite bestaat de stad uit een groot aantal van elkaar verschillende stadskernen, o.a. de kronkelige straatjes van Alfama, de na de aardbeving als een schaakbord aangelegde wijk Cidade Baixa en de brede boulevards boven het Rossio station. Het is een stad gebouwd op heuvels en dat merk je! Gelukkig zijn de hoogteverschillen deels met liften en trams te overbruggen.

Een heel ander uitstraling treffen we aan in de voorstad Belém, waar we o.a. het Jeronimosklooster  zullen bezoeken. Naast enkele stadswandelingen staan ook het beroemde Gulbenkian museum, met zijn fantastische Lalique verzameling op het programma en het Museu Nacional de Arte Antiga, dat als een van de belangrijkste musea van Portugal geldt. Het romantische stadje Sintra is één groot openluchtmuseum van paleizen en parken. Ons hoofddoel hier is het Palácio Nacional da Pena (foto onder), een sprookjeskasteel bestaande uit een eclectisch geheel van allerlei bouwstijlen, dat gebouwd werd als zomerpaleis voor de koninklijke familie op de resten van een oud klooster.

Uitgebreide informatie volgt eind november deze website. Indien u interesse heeft in deze reis kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven.

banner sintra

facebook logo klein
blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Like ons op Facebook